Pitch invasion hyvien asioiden puolesta – ”Pelastakaa Ukraina, kunnioitusta Iranin naisille”

Pitch Invasion MM-kisojen yleisömäärät

Jalkapallon MM-kisojen maanantai-illan viimeisessä ottelussa nähtiin pitch invasion. Kentälle tunkeutunut mies oli hyvällä asialla, hänen Supermies -paitansa alaosassa luki ”Pelastakaa Ukraina” ja selässä ”Kunnioitusta Iranin naisille”. Kentälle tunkeutuja heilutti kädessään sateenkaarilippua.

Jalkapallon MM-kisojen 2022 toinen kierros alkulohkon osalta saatiin päätökseen eilen maanantaina. Portugali kaatoi Uruguayn lukemin 2-0 ja varmisti paikkansa jatkopeleissä.

Ottelussa nähtiin myös pitch invasion, kun valkoisiin shortseihin ja siniseen Supermies -paitaan sonnustautunut mies juoksi kentälle kesken ottelun. Tunkeutujalla oli kolme tärkeää viestiä välitettäväksi. Hän heilutti kädessään satenkaarilippua kentällä juostessaan ja paidassa luki tekstit ”Pelastakaa Ukraina” ja ”Kunnioitusta Iranin naisille”.

Kisojen aikana maidensa kapteeneilta on muun muassa kielletty tasa-arvoa tukevat OneLove -kapteeninnauhat, ja Qatarin suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin tietäen, on tälle tunkeutujalle jo pelkästään viestiensä takia annettu todennäköisesti kunnon sanktiot.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.