Jalkapallon MM 2022 – Otteluohjelma ja Tulokset

Jalkapallon MM-kisat 2022 otteluohjelma ohjelma tulokset

Tältä sivulta löytyy jalkapallon MM kisat 2022 otteluohjelma sekä tulokset. Ohjelma & Tulokset -sivulta löydät myös MM 2022 pudotuspelit.

Otteluohjelma ja pudotuspelikaavio päivittyvät automaattisesti sitä mukaan, kun ottelut MM-kisoissa etenevät.

MM-turnaus käynnistyy 21. marraskuuta ja MM-finaali on ohjelmassa 18. joulukuuta, joten futista on tarjolla lähes kokonaisen kuukauden ajan. Kisat kestävät normaalista 32 päivästä poiketen siis 28 päivää.

Mikäli huomaat, että otteluohjelmassa tai päättyneen ottelun tuloksessa on jotain korjattavaa, niin älä epäröi ottaa yhteyttä ylläpitotiimiimme! Sama koskee myös kaikkea sivustoltamme löytyvää sisältöä.

Jalkapallon MM 2022 Otteluohjelma & Tulokset

Jalkapallon MM 2022 otteluohjelma ei ole vielä julkaistu. Otteluohjelman löydät tältä sivulta, kun kaikki turnauksen joukkueet on selvillä ja otteluohjelma on julkaistu.

Turnauksen lohkovaihe tullaan pelaamaan 21. marraskuuta ja 2. joulukuuta välisenä aikana. Kun lohkovaihe on saatu pelattua, on edessä pudotuspelit. Pudotuspeleihin tiensä selvittää puolet turnauksen joukkueista, eli pudotuspelit pelataan 16 joukkueen kesken. Jokaisesta lohkosta jatkoon tiensä selvittää kaksi parasta joukkuetta. Pudotuspelit jatkuvat turnauksen loppuun saakka, kunnes mestari on selvillä.

Jokainen maa pelaa lohkovaiheen aikana kolme ottelua, eli jokainen maa kohtaa kertaalleen omasta lohkosta jokaisen joukkueen. Otteluita on arvokisoille tyypilliseen tapaan nähtävillä useampi joka päivä. Lohkovaihe pelataan tiiviisti läpi, joten turnauksen aikana penkkiurheilijalle tarpeettomia välipäiviä ei ole alkulohkojen aikana tiedossa.

Jalkapallon MM 2022 Pudotuspelit

Kuten yllä kirjoitimme, alkulohkosta pudotuspeleihin etenee 16 joukkuetta, joka on puolet turnauksen joukkuemäärästä. Jokaisesta kahdeksasta lohkosta siis kaksi parasta etenee pudotuspeleihin ja lähtee taistelemaan himoituimmasta palkinnosta, maailmanmestaruudesta.

Jalkapallon MM-kisat 2022 -turnauksen pudotuspelit potkaistaan käyntiin lauantaina 3. joulukuuta. Neljännesvälierät pelataan 3.-6. joulukuuta, jonka jälkeen jäljellä olleista 16 joukkueesta puolet putoaa pois. Tämän jälkeen kisoissa on edessä kaksi välipäivää, jonka jälkeen on vuorossa puolivälierät. Puolivälierien ottelupäivät ovat 9. ja 10. joulukuuta. Näistä otteluista jatkoon selviää neljä joukkuetta, jotka ratkaisevat keskenään mitalien kohtalon.

Neljän jäljellä olevan joukkueen välillä pelataan semifinaalit. MM-kisojen semifinaalit pelataan 13.12. ja 14.12. Semifinaalien voittajat etenevät finaaliin ja pääsevät taistelemaan himoitusta maailmanmestaruudesta. MM-kisoissa pelataan myös pronssiottelu, joten välierien häviäjät jatkavat turnaustaan vielä yhdellä ottelulla, jossa ratkaistaan himmeimmän mitalin voittaja. Pronssiottelu pelataan lauantaina 17. joulukuuta.

Julkaisemme tällä sivulla pudotuspelikaavion, kun turnaus etenee.

Otteluohjelman aikataulut, pelipaikat ja pudotuspeleihin liittyvät tiedot tarkistetaan säännöllisesti FIFA:n viralliselta sivustolta. Käytämme liiton virallisesti antamia tietoja.