Jalkapallon MM 2026 – Lohkot

Jalkapallon MM 2026 Lohkot

MM-kisojen lohkot sekä lohkoarvonta kiinnostavat katsojia jokainen vuosi. Jalkapallon MM 2026 -turnauksessa on mukana yhteensä 48 joukkuetta. Maat on jaettu 12 lohkoon, jokaisessa lohkossa on siis neljä maata. Maat tullaan arpomaan lohkoihin neljästä arvontakorista, joihin joukkueet on jaettu sen tason mukaan. Ensimmäisetä arvontakorista löytyy ennakkoon tasokkaimmat maat ja neljännessä korissa ovat sitten puolestaan ennakkoon heikoimmat maat.

Jokaisesta lohkosta jatkoon selviää kaksi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta sekä kahdeksan parasta lohkokolmosta. Näin ollen turnauksen 32 parasta joukkuetta jatkaa alkulohkovaiheen jälkeen pelejään pudotuspeleihin.

Jalkapallon MM-kisat 2026 – lohkot:

Lohko A

Qatar
Ecuador
Senegal
Alankomaat

Lohko B

Englanti
Iran
Yhdysvallat
Wales

Lohko C

Argentiina
Saudi-Arabia
Meksiko
Puola

Lohko D

Ranska
Australia
Tanska
Tunisia

Lohko E

Espanja
Costa Rica
Saksa
Japani

Lohko F

Belgia
Kanada
Marokko
Kroatia

Lohko G

Brasilia
Serbia
Sveitsi
Kamerun

Lohko H

Portugali
Ghana
Uruguay
Etelä-Korea

Lohkovaiheen ottelut jalkapallon MM-kisoissa 2026 käynnistyvät kesäkuussa. Joukkueet on jaettu 12 lohkoon, joissa jokaisessa on neljä maata. Yhteensä 32 maata jatkaa pelejään pudotuspeleihin.

MM-kisoissa jokaisesta voitetusta ottelusta maa nappaa tililleen kolme pistettä. Häviäjä jää luonnollisestikin nollille ja tasapelistä pisteet jaetaan joukkueiden kesken tasan, kummallekin joukkueella yksi piste.

Mitä tapahtuu lohkovaiheessa tasapistetilanteessa?

On aivan tavallista, että lyhyen turnauksen aikana alkulohkon jälkeen kaksi tai useampikin joukkue on lohkossa samassa pistemäärässä. Mikäli lohkossa ei saada selvyyttä paremmuudesta pistevertailussa, on vertailtava muita seikkoja, jotta joukkueet saadaan asetettua järjestykseen ja jatkopaikat selville. Mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin, ratkaistaan sijoitukset järjestyksessä seuraavasti:

  • Maaliero
  • Jos maaliero on tasan, tehtyjen maalien määrä
  • Jos tehtyjä maaleja on saman verran, keskinäinen kohtaaminen

Jos useampi joukkue kuin kaksi jää keskenään tasapisteisiin, tarkastellaan tässä tilanteessa kyseisten joukkueiden maalieroa sekä keskinäisiä kohtaamisia, jotta paremmuus lopullisessa sarjataulukossa saadaan selville.

Jalkapallon MM-kisat 2026 joukkueet

Jalkapallon MM-kisat vuonna 2026 pelataan Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa 48 joukkuetta. Kyseessä on ensimmäinen MM-turnaus, joka pelataan 48 joukkueen voimin. Tarkista kaikki turnaukseen paikkansa selvittäneet joukkueet.

Jokaisesta maanosasta MM-kisoihin pääsee tietty määrä joukkueita. Tulevissa vuoden 2026 MM-kisoissa edustuspaikat jakautuvat liittojen välillä seuraavasti:

  • AFC (Aasia): 8
  • CAF (Afrikka): 9
  • CONCACAF (Pohjois- ja Väli-Amerikka, Karibia): 6
  • CONMEBOL (Etelä-Amerikka): 6
  • OFC (Oseania): 1
  • UEFA (Eurooppa): 16
  • Kansainväliset jatkokarsinnat: 2

Vuoden 2026 MM-kisoissa tullaan näkemään 48 maata. Euroopan maita turnauksessa nähdään 16, joka on kolme enemmän kuin esimerkiksi vuoden 2022 kisoissa. Tämän myötä Huuhkajien mahdollisuudet napata historian ensimmäinen paikka MM-lopputurnauksessa kasvaa.

Huomasithan, että sivustoltamme löydät myös kaikki jalkapallon MM 2026 -pelipaikat ja tietoa MM-kisojen lipuista.