Alkulohkovaihe huipentuu MM-kisoissa – tiistaille hurjat panokset, Hollanti ja Englanti ennakkosuosikit jatkamaan

Englannin joukkue Alkulohkovaihe

Jalkapallon MM-kisoissa on edetty siihen vaiheeseen, että alkulohkovaihe alkaa huipentumaan. Tiistaina käyntiin potkaistaan alkulohkovaiheen viimeinen kierros.

Tiistain kierrokselle lähdettäessä A- ja B-lohkoissa on vielä käytännössä kaikki auki. Kummastakaan lohkosta yksikään joukkue ei ole vielä varmistanut paikkaansa jatkopeleissä.

Panokset ovat siis huipussaa, kun alkulohkovaihe alkaa huipentumaan tiistaina. Kello 17:00 alkaen pelataan A-lohkon huipentavat ottelut ja illalla kello 21:00 alkaen on luvassa B-lohkon päättävät ottelut.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

A-lohkossa Hollanti on vahvoilla menemään jatkoon. Se on lohkon kärjessä neljällä pisteellä ja tänään vastassa on Qatar, jonka pelit loppuvat varmuudella alkulohkoon. Toisessa ottelussa vastakkain ovat neljässä pisteessä oleva Ecuador ja kolme pistettä saalistanut Senegal.

Hollanti on varmuudella jatkossa, mikäli se saa pisteenkin Qatarilta tai se häviää Qatarille pienemmällä maalierolla kuin Ecuador Senegalille. Ecuadorille jatkopaikkaan riittää niin ikään yksi piste tai pienempi tappio Senegalia vastaan kuin Hollannille Qataria vastaan. Senegal tarvitsee jatkopaikkaan voiton tai tasapelin ja Hollannille vähintään kolmen maalin tappion Qataria vastaan.

B-lohkossa alkulohkovaihe huipentuu Walesin ja Englannin sekä Iranin ja USA:n välisiin kohtaamisiin. Englanti on lohkon kärjessä neljällä pisteellä, Iran seuraa kolmen pisteen pistepussilla. USA on kolmas kahdella pisteellä ja perää pitää Wales yhdellä pisteellä.

Walesin on pakko voittaa Englanti, mikäli se mielii jatkopeleihin. Tämän lisäksi Walesin jatkopaikka vaatisi Iranin ja USA:n ottelusta tasapeliä. Walesin jatkopaikka on siis epätodennäköisin. USA pääsee jatkoon jos se kaataa Iranin, Iranille jatkopaikkaan riittää tasapeli USA:n kanssa, jos Wales ei voita Englantia. Mikäli Wales voittaa Englannin ja Iranin ja USA:n välinen ottelu päättyy tasapeliin, jatkavat todennäköisesti Englanti ja Wales eteenpäin, sillä Englannin maalisuhde on tällä hetkellä neljä osumaa plussalla. Englannin pitäisi hävitä Walesille seitsemällä maalilla, jotta Englanti ja Iran voisivat päätyä tasapisteisiin ja Iranin maaliero olisi Englantia parempi.

B-lohkossa siis Englanti on lähes varmasti jatkossa. USA ja Wales tarvitsevat voitot jatkopaikkaan, Iranille voi riittää myös tasapeli.

Lue myös: Pitch invasion hyvien asioiden puolesta – ”Pelastakaa Ukraina, kunnioitusta Iranin naisille”