Pudotuspeleille jatkoa sunnuntaina – jatkaako hallitseva maailmanmestari kahdeksan parhaan joukkoon?

Englanti - Ranska Pudotuspelit Ranskan MM-joukkue MM-kisojen kirous

MM-kisojen 2022 pudotuspelit potkaistiin käyntiin kahdella ottelulla lauantaina. Tänään sunnuntaina ottelut saavat jatkoa. Ensin hallitseva maailmanmestari Ranska kohtaa Puolan, illalla Englanti saa vastaansa Senegalin.

MM-kisojen pudotuspelivaihe potkaistiin onnistuneesti käyntiin lauantaina. Huima alkulohko sai jatkoa pudotuspelien merkeissä, kun Hollanti kohtasi USA:n ja Argentiina Australian.

Sunnuntaina pudotuspelit jatkuvat kahdella kohtaamisella. Hallitseva maailmanmestari Ranska rikkoi maailmanmestarien kirouksen ja eteni pudotuspeleihin edellisten MM-kisojen voittajana. Nyt se kohtaa avauskierroksella Puolan.

Ranska vakuutti alkulohkovaiheessa, Puola ei. Ranska pääsee otteluun ykkösmiehistöään lepuuttaneena, Puola joutui taistelemaan Argentiinaa vastaan ykköskokoonpanollaan. Ranska on siis suuri suosikki jatkamaan kahdeksan parhaan joukkoon. Puolan joukkueella ja Robert Lewandowskilla on kuitenkin tämän saavutuksen eteen jokunen sana sanottavana.

Englanti avaa pudotuspelit Senegalia vastaan – tuleeko jalkapallo kotiin?

Englanti oli alkulohkossa jokseenkin vakuuttava. Iran kaatui avausottelussa 6-2, sitten luvassa oli nihkeämpi peli Yhdysvaltoja vastaan, joka päättyi tasan 0-0. Kolmannessa ottelussa Englanti palasi tasolleen ja nappasi 3-0 -voiton Walesista. Alkulohkon läpi suorittaminen maalierolla 9-2 on kova saavutus.

Senegal oli hyvin odotetunlainen alkulohkossa. Se hävisi Hollannille ja voitti Qatarin ja Ecuadorin – tätähän Senegalilta odotettiinkin? Senegal lähtee pudotuspeliotteluun altavastaajana ja se sopii sille varsin hyvin. Senegal ja Marokko kantavat loppukisojen ajan afrikkalaisten maiden lippua korkealla ainoina joukkueina jatkopeleissä Afrikasta.

Ranska – Puola potkaistaan käyntiin kello 17:00 Suomen aikaa, ottelu Englanti – Senegal käynnistyy sunnuntai-iltana kello 21:00.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.