Kansojen liiga jatkuu tällä viikolla – näistä asetelmista Huuhkajat lähtee otteluihinsa

Kansojen liiga Huuhkajat Huuhkajien avauskokoonpano Huuhkajat joukkue Teemu Pukki

UEFA Nations League, eli suomalaisittain Kansojen liiga, jatkuu tällä viikolla. Huuhkajat pelaa kaksi ottelua, joissa se kohtaa Romanian ja Montenegron.

Eurofutiksessa on luvassa maajoukkuetauko, kun edessä on UEFA Nations Leaguen otteluita. Huuhkajien osalta Kansojen liiga jatkuu kahdella ottelulla. Suomi kohtaa kotinurmella Romanian ja vieraissa Montenegron.

Suomi on kokenut Kansojen liigan B-liigassa lohko 3:ssa kaksi pahaa tappiota. Ensin Huuhkajat koki vierastappion Romanialle 1-0 ja heti perään Bosnia ja Hertsegovinalle vierastappion lukemin 3-2. Suomi on tällä hetkellä lohkossaan kolmantena neljällä pisteellä. Bosnia ja Hertsegovina johtaa lohkoa kahdeksalla pisteellä, Montenegrolla pisteitä on kasassa seitsemän.

Luvassa on Huuhkajien kannalta siis kaksi erittäin tärkeää ottelua. Samana päivänä (23.9.) kun Suomi kohtaa Romanian, kohtaavat Bosnia ja Hertsegovina sekä Montenegro toisensa. Voitolla Suomi nousisi takaisin mukaan taistelemaan jopa lohkovoitosta, tappiolla taas Huuhkajat putoaisi lohkossaan viimeiseksi.

Myös ottelu Montenegroa vastaan on huipputärkeä. Mikäli 23. syyskuuta pelattavat ottelut menevät Huuhkajien kannalta suotuisasti, voi se taistella 26. syyskuuta pelattavassa lohkon huipentavassa kierroksessa jopa lohkovoitosta ja paikasta ylemmäs A-liigaan.

Kun Kansojen liiga huipentuu lohkovaiheen osalta, on Huuhkajien ensimmäinen tavoite säilyttää vaikka B-liigassa. Paikka A-liigassa on edelleen mahdollinen, mutta tämä ei ole enää Suomen omissa käsissä.

Kansojen liiga huipentuu – tässä Suomen mahdolliset skenaariot

  • Mikäli Huuhkajat jää pisteittä TAI Romania kaataa Suomen ja Suomi ja Montenegro päätyvät tasapeliin, jää Huuhkajat lohkossa viimeiseksi ja putoaa C-liigaan
  • Mikäli Huuhkajat saa kahdesta ottelusta 1-2 pistettä eikä Romania saa enemmän pisteitä kuin Suomi, sijoittuu Suomi lohkossa kolmanneksi
  • Mikäli Huuhkajat saa kahdesta ottelusta yhden voiton, varmistaa se paikkansa B-liigassa ensi kaudelle sijoittuen toiseksi tai kolmanneksi riippuen muiden otteluiden tuloksista
  • Mikäli Huuhkajat voittaa kummatkin ottelunsa se voittaa lohkon, mikäli Bosnia ja Hertsegovina saa korkeintaan yhden pisteen omista otteluistaan. Muussa tapauksessa Suomi sijoittuu lohkossa toiseksi.

Myös lohkokakkosen paikka on Huuhkajien kannalta merkittävä. Lohkovoittaja nappaa paikan EURO2024 -jatkokarsinnoissa, jotka pelataan varsinaisten karsintojen jälkeen keväällä 2024. Mikäli lohkovoittaja saa paikan suoraan karsinnoista, menee paikka jatkokarsintoihin lohkokakkoselle.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Wildz
talletusbonus:
ilmaiskierroksia:
PELAA
6-Wildz-yksikkomainos-2023-06-29.csv