Jimi Tauriainen, 19, teki debyytin Chelsean edustusjoukkueessa!

Jimi Tauriainen

19-vuotias suomalaislupaus Jimi Tauriainen teki debyytin Chelsean edustusjoukkueessa keskiviikon liigacupin ottelussa Leedsia vastaan.

Jo 16-vuotiaana seuran akatemiaan siirtynyt Tauriainen on marinoitunut rauhassa, mutta nyt koviin odotuksiin ollaan saamassa vastinetta. Tauriainen oli jo aikaisemmin penkillä, mutta keskiviikkona koitti suuri hetki debyytin muodossa. Vaikka debyytti jäi peliajan puolesta vaisuksi, niin se kertoo siitä, että Chelseassa nähdään valoisa tulevaisuus suomalaiselle.

Lisäajalla Leedsiä vastaan kentälle saapuneelle Tauriaiselle on varmasti luvassa minuutteja myös jatkossa, kun nuorukainen jaksaa painaa työtä Mauricio Pochettinon vaatimalla tavalla.

Jimi Tauriainen on tällä kaudella pelannut kuusi ottelua Chelsean U21-joukkueessa, jossa myös viime kausi sujui. Jatkossa varmasti tavoitteet ovat korkeammalla kuin juniorijoukkueessa, kun debyytin on jo päässyt kokemaan edustuksen puolella.

Myös Huuhkajien kannalta Tauriainen on mielenkiintoinen nimi tulevaisuuden kannalta, koska potentiaali on valtaisa murtautua aivan Euroopan huippusarjoihin.