Argentiina voitti MM-kultaa – Lionel Messi johdatti joukkueensa historialliseen voittoon!

Argentiina

Argentiina voitti jalkapallon maailmanmestaruuden 2022 Qatarissa pelatuissa MM-kisoissa. Finaalista muodostui lopulta yksi koko jalkapallohistorian upeimmista otteluista.

Jalkapallon MM-kisojen finaalissa nähtiin Argentiinan ja Ranskan välinen kohtaaminen. Heti ensimmäisestä puoliajasta asti tahdit ottelulle löi Lionel Messin kipparoima Argentiina.

Angel Di Maria ansaitsi joukkueelleen rangaistuspotkun hienolla yksilötaidolla, kun Ousmane Dembele joutui rikkomaan argentiinalaista. Pilkkua laukomaan asettui Messi, joka ei paikasta erehtynyt vaan painoi pallon varmuudella ohi Hugo Llorisin.

Argentiinan toinen maali oli jalkapallotaidetta parhaimmillaan. Pallo liikkui upeasti pelaajalta toiselle ja upean omalta puoliskolta lähteneen suoraviivaisen syöttökuvion pääsi maaliin viimeistelemään Di Maria. Tauolle lähdettiin Argentiinan 2-0 -johdossa.

Toisella puoliajalla ottelu oli Argentiinan hallussa noin puoli tuntia. Sitten alkoi tapahtua toisessa päädyssä. Nicolas Otamdendin huolimaton pelaaminen kostautui rangaistuspotkun merkeissä. Kylian Mbappe upotti varmuudella pallon maaliin ja toi Ranskan maalin päähän. Vain minuutti myöhemmin Marcus Thuram järjesteli toisen paikan Mbappelle, joka upotti pallon maaliin ja toi joukkueensa jo tasoihin.

Ottelun varsinaisen peliajan viimeinen kymmenminuuttinen oli Ranskan hallintaa, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan nähty. Jatko-otteluun lähdettiin tasatilanteessa 2-2.

Maailmanmestari ratkesi dramaattisten vaiheiden jälkeen – Argentiina nappasi kultaa rankkareiden jälkeen

Jatko-ottelun ensimmäisellä jaksolla ei maaleja nähty, eikä myöskään vaarallisia paikkoja ensimmäisen vartin aikana juurikaan ollut. Toisella 15-minuuttisella alkoi tapahtua.

Argentiina pääsi hyökkäämään vahvasti ja paikka pelattiin Lautaro Martinezille. Tuhlaajapoikana turnauksessa tunnetuksi tullut Interin hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa vaan Lloris torjui tämän yrityksen. Messi iski kuitenkin irtopallon hiuksenhienosti maaliviivan yli.

Ensin tilanteessa tarkisteltiin, että onko pallo yli maaliviivan. Kun tähän saatiin varmuus, olikin jo avustavan erotuomarin lippu ylhäällä. Lopulta VAR kuitenkin ratkaisi, että Martinez ei tilanteessa paitsiossa ollut ja Messin ottelun toinen maali hyväksyttiin.

Ottelu ei kuitenkaan ollut vielä ohi. Mbappe laukoi 16-rajan ulkopuolelta pallon kohti Argentiinan maalia ja veto osui Argentiinan puolustajan käteen. Pallo vietiin jälleen pilkulle ja rangaistuspotkun hankkinut Mbappe pääsi viimeistelemään hattutempun MM-finaalissa.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Rangaistuspotkut nousivat isoon osaan vuoden 2022 MM-finaalissa, kun maaleja täplältä tehtiin 120 peliminuutin aikana kolme maalia. Tämän lisäksi jatko-ottelunkin päätyttyä tasapeliin maailmanmestari ratkaistiin rangaistuspotkuilla.

Argentiina näytti, miksi se oli jo aiemmin näissä kisoissa onnistunut nappaamaan voittoja rangaistuspotkuilla. Emiliano Martinez oli maalissa jälleen erittäin vakuuttava ja jokainen laukoja Argentiinalta onnistui laittamaan pallon maaliin. Messin kipparoima joukkue onnistui nappaamaan MM-kultaa, Argentiinalle mestaruus oli ensimmäinen 36 vuoteen.