Huimat panokset keskiviikkona – jääkö Argentiina alkulohkoon?

Argentiina - Ranska Kroatia Pudotuspelit Lionel Messi Hollanti - Argentiina

Keskiviikkona luvassa on C- ja D-lohkojen viimeiset alkulohko-ottelut. Argentiina voi jäädä alkulohkoon, sen kisat ovat sujuneet toistaiseksi yskähdellen.

Tiistaina ensimmäiset neljä joukkuetta selvittivät tiensä jalkapallon MM-kisojen 2022 pudotuspeleihin. Voit katsoa ensimmäiset pudotuspeliparit otteluohjelmasta.

Keskiviikkona paketoidaan lohkot C ja D. Yksi joukkue keskiviikon otteluista on paikkansa jo pudotuspeleissä selvittänyt, Ranska tulee etenemään lohko D:stä pudotuspeleihin ja tänään se pelaa kunnian lisäksi vielä lohkovoitosta.

Lohko C:ssä Argentiina joutuu pelkäämään pudotuspelipaikkansa puolesta, vaikkakin jatkopaikka vielä omissa käsissä onkin. C-lohkosta mikä vain joukkue voi pudota jatkosta ja mikä tahansa joukkue voi tiensä jatkopeleihin raivata.

Puolalle jatkopaikkaan riittää tasapeli Argentiinan kanssa. Lionel Messin kipparoimalle Argentiinalle tasapeli voi niin ikään riittää jatkopaikkaan, paitsi jos Saudi-Arabia kaataa Meksikon tai Meksiko voittaa Saudi-Arabian vähintään kolmen maalin erotuksella.

Saudi-Arabia nousee mukaan pudotuspeleihin varmuudella, jos se tänään kaataa Meksikon. Tasapelikin voi sille riittää, jos Argentiina häviää Puolalle. Meksikon jatkopaikka vaatii joka tapauksessa vähintään voittoa, lisäksi se tarvitsee joko Argentiinalta nollan pisteen ottelun tai paremman maalisuhteen kuin Argentiinalla tai Puolalla, mikäli joukkueet tasapisteisiin päätyvät.

D-lohkossa ei ole aivan kaikki auki. Hallitseva maailmanmestari Ranska on rikkonut maailmanmestarien kirouksen ja etenee ensimmäistä kertaa vuosiin hallitsevana mestarina pudotuspeleihin. Lohkovoittoon Ranska tarvitsee tänään Tunisialta pisteen, jos Australia voittaa Tanskan.

Toisen jatkopaikan keskenään jakavat Australia, Tanska ja Tunisia. Tunisian jatkopaikka on epätodennäköisin, se kohtaa tänään Ranskan ja sen jatkopaikkaa ajatellen Australia ei saa voittaa Tanskaa. Vaikka tulos olisi Tunisialle suotuisa, joutuisi se silti maalierovertailuun joko Australian tai Tanskan kanssa.

Australialle piste voi riittää jatkopaikkaan, mikäli Tunisia ei voita Ranskaa. Tanska tarvitsee jatkopaikkaan joka tapauksessa voiton Australiasta ja jos Tunisia voittaa Ranskan, on Australian voitettava Tanska vähintään yhtä suurella erolla kuin Tunisia voittaa Ranskan.

Australia – Tanska sekä Tunisia – Ranska käynnistyvät tänään kello 17:00 ja Puola – Argentiina sekä Saudi-Arabia – Meksiko kello 21:00.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.