HJK matkustaa Sloveniaan – Klubilla iso mahdollisuus Mariboria vastaan

HJK Suomen Cupin Suomen Cup HJK

Viime kaudella Suomen mestaruuden voittanut HJK jatkaa europelejään Eurooppa-liigan karsinnoissa. Se on kahden otteluparivoiton päässä paikasta Eurooppa-liigaan. Torstaina vastaan asettuu vierasottelussa slovenialainen Maribor.

HJK:n taival tämän kauden Mestarien liigan karsinnoissa tuli päätökseen viikko sitten, kun Plzen oli kotinurmellaan selkeästi vahvempi lukemin 5-0 ja jyräsi parista jatkoon. Helsinkiläisten taival jatkuu kuitenkin Eurooppa-liigan karsinnoissa. Klubilla on loistava mahdollisuus yllättää Maribor ja edetä jopa jatkoon tästä parista.

Klubin otteissa Veikkausliigassa on ollut parantamisen varaa, mutta voittoja se on onnistunut tasaisesti napsimaan. Plzen oli kotiottelussa jopa voitettavissa, mutta Tshekissä pelatussa ottelussa realiteetit nousivat helsinkiläisiä vastaan ja Plzen käveli Klubin yli. Mariboria vastaan HJK:lla kuitenkin on todelliset mahdollisuudet.

Mariborilla kausi Slovenian pääsarjassa on alkanut haastavasti. Kolmesta ottelustaan se on hävinnyt kaksi ja voittanut yhden. Mestarien liigan karsinnoissa Sheriff Tiraspol marssi jatkoon yhteismaalein 1-0. Etenkin maalinteon kanssa Mariborilla on ollut vaikeuksia ja se oli todellisissa ongelmissa jo ensimmäisellä kierroksella valko-venäläistä Soligorskia vastaan.

Klubin ja Mariborin välinen ottelu potkaistaan käyntiin kello 21:15. Ottelusta on luvassa suora lähetys, jota voi seurata HJK TV:n kautta. Suomalaisseuroista myös KuPS pelaa torstaina karsintoja eurokentillä.