Euroopasta yksi paikka MM-kisoihin jäljellä – Wales vai Ukraina kisoihin?

Euroopan MM-karsinnat Ukrainan EM-joukkue 2021

Euroopan MM-karsinnat huipentuvat sunnuntaina, kun jatkokarsintojen viimeisessä ottelussa vastakkain ovat Wales ja Ukraina.

Euroopasta MM-kisoihin paikkansa on kairannut 12 joukkuetta. Viimeinen ja 13 paikka jaetaan jatkokarsintojen viimeisessä kamppailussa, jossa vastakkain ovat Wales ja Ukraina. Ukrainan ja Walesin välinen finaali pelataan poikkeuksellisesti vasta tulevana sunnuntaina, johtuen Venäjän Ukrainalla aloittamasta sodasta. Ukrainan ja Skotlannin välinen jatkokarsintojen semifinaali pelattiin vasta keskiviikkona.

Euroopan MM-karsinnat huipentuvat siis yhteen yksittäiseen otteluun, josta voittaja nappaa paikkansa Qatarin MM-kisoista ja häviäjä jää rannalle. Walesin kenraaliharjoitus pelattiin keskiviikkona, kun maa kohtasi Uefa Nations Leaguen ottelussa Puolan. Tuossa ottelussa Wales jäi pisteittä hävittyään 2-1.

Ukraina selvitti tiensä jatkokarsintojen finaaliin kaatamalla keskiviikkona Skotlannin lukemin 3-1. Ratkaisevia maaotteluita odottanut Ukraina pelasi toukokuussa muutaman ottelun myös seurajoukkueita vastaan hakiessaan tuntumaa tuleviin ratkaisuotteluihin.

MM-jatkokarsintaottelu Walesin ja Ukrainan välillä pelataan sunnuntaina 5. kesäkuuta kello 19:00. Kisoihin on tarjolla vielä yhteensä kolme paikkaa, sen jälkeen kaikki joulukuussa pelattavien MM-kisojen joukkueet ovat selvillä.

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.