Alkulohkovaihe pakettiin perjantaina – Brasilia ja Portugali jo jatkossa, kaksi paikkaa pudotuspeleihin jaossa

Kroatia - Brasilia Pudotuspelit Brasilia alkulohkovaihe Brasilian MM-joukkue Neymar

Brasilia ja Portugali ovat varmistaneet jo paikkansa auringossa, kun MM-kisojen alkulohkovaihe paketoidaan perjantai-iltana.

Kaksi joukkuetta perjantain viimeisistä otteluista MM-kisojen alkulohkovaiheessa on varmistanut paikkansa jo pudotuspeleissä. Kaksi joukkuetta pääsee vielä Brasilian ja Portugalin seuraksi pudotuspeleihin. Tsekkaa jo varmistuneet pudotuspeliparit otteluohjelmasta!

H-lohkossa toisen paikan jatkopeleissä jakavat Ghana, Etelä-Korea sekä Uruguay. Yksi näistä jatkaa, kaksi lähtee kotimatkalle. Ghanalle voi riittää jatkopaikkaan tasapeli, Etelä-Korea ja Uruguay jahtaavat kuumeisesti voittoa. Etelä-Korea kohtaa jatkopaikan varmistaneen Portugalin ja Ghana sekä Uruguay mittelevät keskenään. Portugalilla on oletettavasti luvassa rotaatiota, onhan maa varmistanut jo paikkansa jatkopeleissä.

Alkulohkovaihe saatellaan päätökseen kello 21:00 alkaen lohko H:n otteluilla. Brasilia on varmistanut jo paikkansa jatkossa, mutta Sveitsi, Kamerun ja Serbia taistelevat vielä toisesta jatkopaikasta. Myös Brasilialla on odotettavissa kierrätystä, ainakin Neymar on varmuudella sivussa kokoonpanosta. Brasiliaa vastaan asettuu Kamerun, eurooppalaiset Sveitsi ja Serbia mittelevät keskenään.

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Sveitsille jatkopaikkaan riittää tasapeli Serbiaa vastaan, mikäli Kamerun ei voita Brasiliaa. Mikäli Kamerun kampeaa Brasilian nurin, tarvitsee Sveitsi jatkopaikkaan käytännössä voiton. Jos Kamerun voittaa Brasilian, tarvitsee Serbia vähintään kaksi maalia suuremman voiton Sveitsistä kuin Kamerun Brasiliasta, mikäli se jatkoon mielii.

Ottelut Etelä-Korean ja Portugalin sekä Ghanan ja Uruguayn välillä alkavat kello 17:00 Suomen aikaa. Kamerun – Brasilia sekä Serbia – Sveitsi potkaistaan käyntiin kello 21:00.